Det er meget længe siden, jeg har skrevet på denne side, og jeg skylder siden og de 4 mennesker, der følger den, at komme med lidt info om fortid og fremtid.

Gennem de seneste par år har jeg haft fornøjelsen af at være med til at starte NCLF – Nordisk Center for Lokale Fødevarer – i Odsherred. Et spændende initiativ, som jeg fortsætter med i 2018.

De sidste godt og vel 1½ år har jeg i perioder været eksternt tilknyttet Dalum Landbrugsskole, hvor min tjans har været at tale med Agrar-økonomer om nicheproduktion, oplevelsesøkonomi og forbrugertrends. Jeg er derigennem blevet overbevist om, at disse mennesker skal løse den gordiske knude, der er mellem forbruger og fødevareproduktion: Det er professionelle, faglige og visionære unge mennesker, der har et helt arbejdsliv i landbruget foran sig og er meget åbne for nye veje generelt.

Skriverierne er ikke blevet mindre gennem tiden. De fleste har jeg haft i den almindelige presse, samt en del på LinkedIn HER.

Primo 2018 kommer min lille bog, jeg bestemte mig for at lave for snart længe siden. Det er ikke tænkt som et stykke højambitiøst skoleridt – den slags er der rigeligt af. Dem jeg gerne vil hjælpe, er de mange fagpersoner, der arbejder i hele fødevareerhvervet, og som kunne have interesse i at se nærmere på trends som lokale fødevarer, nicheprodukter, oplevelsesøkonomi og generelle nye veje. Det bliver en mindre sag, der er overskuelig, og som giver en forståelig inspiration til, hvordan man kunne gøre.

2018 bliver også året, hvor jeg har lavet et strategisk samarbejde med rådgivervirksomheden VKST, det tidligere GEFION. Jeg har længe ment, at det primære landbrug mangler i udviklingen af den kulinariske fødevareklynge og er nu selvfølgelig meget glad for, at jeg i begrænset omfang har mulighed for at påvirke.

Det kommende år fokuserer jeg stadigvæk på opbygningen af NCLF, som jeg mener er et nødvendigt initiativ, for at vi på sigt kan få koblet alle aktører i det, jeg har valgt at kalde ”Den Kulinariske Fødevareklynge”. Alt nyt er svært – det er dette også – men jeg må bare sige, at tiden er klar til at give det etablerede fødevareerhverv og landbruget et lille men bestemt skub ind i fremtiden. Og det fortsætter jeg med at gøre. I hvert tilfælde på det område, der omhandler ”Den kulinariske Fødevareklynge”.

Kig med løbende på blandt andet min LinkedInside – Der sker snart noget mere.

God jul og godt nytår til alle.

Advertisement