Den kulinariske Fødevareklynge er min metier – Både fra en praktisk og strategisk side.
Mine kompetencer spænder tværfagligt gennem hele branchen – Gastronomi, landbrug, high end niche produktion, gastro oplevelser, BTB – BTC på et strategisk tænk og praktisk udført niveau
Professionel baggrund fra den kulinariske verden, og har senere tillagt mig akademiske og strategiske evner fra ansættelser på blandt andet Aalborg universitet, Roskilde Universitet, samt som selvstændig rådgiver gennem mere end 10 år
Oplevelsesbaseret Innovation, hvor udviklingen tager udgangspunkt i kundens behov og præferencer er en af mine spidskompetencer
Mine mange års virke i det privat erhvervsliv har givet mig en gennemgående kommerciel tilgang til mine opgaver, samt har jeg med mere end 20 års ledelses og budgetansvar, har jeg gennem mange år været aftager af også kulinariske og lokale fødevarer, hvilket har givet mig en god ballast som producenter og andre i fødevarebranchen kan have gavn af
Mange års virke kombineret med et særdeles udadvendt sind har givet mig et mangfoldigt bredt netværk fra hele den Danske fødevarebranche. Både private virksomheder, Offentlige/ interesse organisationer og videns miljøer
Fakta
+ 1oo foredrag og taler,
+ 1000 virksomhedsopgaver
+ forfatter / Medforfatter til fag og akademiske bøger
+ indgående praktisk og strategisk kendskab til oplevelsesøkonomiske udviklingsmodeller ( Har udviklet flere selv)
+ citeret bredt på ekspert niveau i medier
+ Har kreativ tankegang og strategisk handling kombineret med Real Life erfaringer
Se min Linkedin profil her !
Time Line 1987 – 2017
2015
Nordisk Center for Lokale Fødevarer Odsherred
2015
INVIO Aalborg Universitet
2014
JESPER ZEIHLUND : FOOD EXPERIENCE
Efter vores fødevareprojekt GRO sluttede i 2014 var der mange gøremål der ikke var fuldendt – Mange af de involverede virksomheder vi havde i gennem projektet havde stadigvæk brug for hjælp til at implementerer de igangværende innovationer, og der var derfor grundlag for at jeg selv tog og færdig gjorde dette i regi af mit eget firma – Derudover var der også stor efterspørgsel på vidensformidlingen fra GRO, hvilket stadigvæk er et omfattende område, med blandt andet foredrag og vidensdeling med diverse embedsværk og offentlige organisationer
2012
Roskilde Universitet
Mine arbejdsopgaver på RUC var noget der ikke fandtes før, og derfor vil jeg vedhæfte hvad min arbejdsgiver Professor jon Sundbo havde at sige omkring mit bidrag i RUC regi – Se nedenstående
Vedrørende Jesper Zeihlund
Jesper Zeilund har siden 2012 været ansat på Roskilde Universitet på en række forskningsprojekter, udviklingsprojekter og innovationsnetværk med det formål at formidle forskningsviden til virksomheder og at skabe innovation og udvikling i virksomhederne. Det har især vedrørt virksomheder indenfor fødevareområdet og oplevelsesområdet. Af projekter kan nævnes GRO-projektet, der var et udviklingsprojekt indenfor fødevarer for region Sjælland, innovationsnetværket indenfor oplevelsesområdet, Invio, og projektet NatVin, der skal udvikle og markedsføre dansk frugtvin. Hans opgaver i projekterne har været at tilrettelægge projekternes praktiske del og initiere og gennemføre innovationsforløb i virksomhederne.
Jesper Zeilund har stor praktisk erfaring fra tidligere ansættelse i virksomheder, bl.a. som oplevelses-manager, og en baggrund i restaurantsektoren som kokkeuddannet. Han har på enestående vis i projekterne kunnet tale til virksomhederne og få noget til at ske i dem. Samtidig har han udviklet en forståelse for forskningsresultater og en evne til at omsætte dem til konkrete handlinger i virksomheder. Desuden har han udviklet en forståelse af forskernes sprog og tankegang. Han er meget nem at arbejde sammen med og har bidraget væsentligt til at udvikle projekternes praktiske del og løse problemer i projekterne.
I Roskilde Universitets forsøg på at skabe udviklingsprojekter til gavn for virksomheder har Jesper Zeilund haft en pionerrolle som en, der kan formidle forskningsviden til virksomheder og virksomhedernes problemstillinger til forskerne. At vi må sige farvel til ham pr. 1. september 2015 skyldes kun en kombination af at projekterne er ad hoc bevillinger og overenskomstmæssige hindringer for hans fortsatte ansættelse. Vi forsøger at fastholde ham gennem ansættelse hos samarbejdspartnere i videre projekter.
‘Professor Jon Sundbo
Leder af Center for oplevelsesforskning
2007
Add Experience By Jesper Zeihlund
Oplevelsesøkonomiens tankegang var så småt gået op for mig, og jeg ville være den der gjorde det praktisk – Derfor startede jeg selvstændigt, hvor mit hovedformål, var at optimerer den fysiske kundeoplevelse i større virksomheder – Ikke mindst på grund af de mange nye prestige byggerier der havde været gennem de foregående årti – Derudover blev det også en tid med en masse selv studie – Uden at vide det selv, var jeg røget over i en gruppe, der på det tidspunkt hed ” Management konsulenter” og tak for kaffe en ny måde at anskue sagerne på –
Meget hurtigt fandt jeg ud af at det mest handlede om ” modeller & processer” – Som sagt så gjort – Jeg udviklede min første innovationsmodel ud fra et praktisk perspektiv – Den kom til at hedde ” Add Experience” og fik afgørende betydning for mine kommende job & Erhvervssituation.
2001
Kromann Reumert
Advokatfirmaet havde lige fået flot og prægtigt domicil i Nordhavnen. Min opgave var at sørge for alt fysisk gæsterelaterede aktivitet. I den sidste tid blev mit arbejdsområde af mere strategisk karakter – Og det var der jeg opdagede at mit arbejdsliv indtil nu havde drejet sig om Oplevelsesøkonomi, der så blev min næste hovedbeskæftigelse
1995
Store Kro Fredensborg
Efter min hjemkomst fra verdenshavene startede jeg som tjener på Hotel Store Kro i Fredensborg. Dette blev dog ganske kort, da jeg 3 måneder efter blev tilbudt jobbet på samme sted som overtjener/ Restaurantchef. Store Kro lå som bekendt ganske kort fra Majestætens sommerresidens i Fredensborg, og det gjorde så at vi ofte havde særdeles unikke aktiviteter i forbindelse med Bryllup, statsbesøg og andre Royale begivenheder. I midten af 90 erne mødte vi USA daværende Præsident Bill Clinton, da han var på kort officielt besøg i Danmark
1994
Seabourn Cruise Line
Det havde hele tiden været min plan, at jeg ville prøve livet om bord på et Krydstogtskib. Det blev så Seabourn Spirit. Seabourn var på daværende tidspunkt højest rangeret i denne branche. Et lille skib, med plads til under 200 gæster, og en mulighed for at lærer hvad RIGTIG service indebar
1993
London. Langham Hilton
Ansættelse som tjener – Tidens i den Britiske hotelverden gav udsyn
1991
Tjenerelev
Min tid i den stille provins sluttede og jeg startede som tjenerelev på SAS Scandinavias Restaurant Top Of town, der lå på 25 etage. På daværende tidspunkt var det en velrenommeret klassisk International Restaurant, hvor vi ud over at få et særdeles højt kendskab omkring vin, på grund af vores fantastiske vinskole, også dagligt udøvede de klassiske tjenerdyder som Tranchering, Flambering og så videre
1987
Kokkeelev
Min lærertid som kokkeelev på Mogenstrup blev en milepæl for mine grundlæggende kompetencer og holdninger til Kulinarisk professionalisme og grundlæggende gæsteservice.
Det var et “Old School” hotelmiljø, hvor os elever kom hele paletten rundt i forhold til kokkefærdigheder. Lige fra Klassisk High end køkken til store provinsielle busudflugter. Ja kort sagt så var der både Hummer og flæskesteg – I øvrigt var der her i 1987 allerede et stort forbrug af ” Lokale Fødevarer”, som omegnens landbokoner løbende forsynede os med.
1984
Køkkendreng
Min kulinariske erhvervskarrierer startede med et fritidsjob i en selskabsforretning i den fjerne provins NÆSTVED – Der fik jeg i den grad mulighed for at smage livet i et travlt restaurantkøkken.
Mit virke her var i den grad en kæmpe styrke for mig senere hen, da jeg allerede som 15 årig kendte til præmisserne for at leve af at lave mad
Skriv et svar